Pahoittelen muuten hiljaisuuttani. Olen ihan raatoväsynyt koko ajan ja jo pelkästään 5 tunnin työpäivistä selviäminen vie kaikki voimat. Kaksi viikkoa jäljellä ja sitten alkaa vihdoinkin lepo. Tai jos nyt sitten voi enää levätä. Maha on jo nyt sen kokoinen, että monilla se on tässä mitassa lasketun ajan aikaan. Vaikea on olla, kun kaikki asennot ovat huonoja. Koitan silti kestää. Kahden viikon päästä saa lapsi pukahtaa maailmaan ihan vapaasti :) Raskausviikkoja on nyt 33 täynnä. Neljän viikon kuluttua lapsi on täysiaikainen ja laskettu aika on seitsemän viikon kuluttua. Niin se aika lentää :)

Mutta joka-aamuinen piristys on lueskella odotus- ja äitiyspalstoja :) Sieltä löytyy välillä niin hillittömiä juttuja..

Tuolla odotus- ja äitiyspalstoilla on ihmisiä, jotka tuntuvat suoraan kilpailevan tittelistä Paras ja tunnollisin vanhempi. Monet ovat laskeneet kuinka monta kertaa lapsi on ollut hoidossa ja kuinka pitkän aikaa kerrallaan. Sitten he kertovat näitä tilastointejaan kaikissa kyselyketjuissa, joissa tiedustellaan lapsen hoidossaolemisista. Sitä pidetään suoranaisena kunnia-asiana, että 3-vuotiaan lapsen vanhemmat eivät ole kertaakaan olleet viihteellä ja hoidossakin lapsi on ollut ehkä 5 kertaa korkeintaan tunnin lääkärikäynnin takia.

Yhdellä foorumilla tapellaan siitä, mikä kuumemittari on paras. Jotkut jopa jaksavat suuttua siitä, että toinen tykkää, että tuttikuumemittari (niinpä, sellainenkin on keksitty) on huuhaamittari ja jotkut eivät kestä sitä, kun jotkut vannovat näiden otsa-, tutti- ja korvamittareiden nimiin. Nyt kun näyttäisi olevan valtakäsityksenä se on lapsen rääkkäämistä, jos mittaa kuumeen perinteisellä mittarilla pepusta.

Ja onpahan sitä ihmisiä, joiden mielestä perhevalmennus on edellytys synnyttämiselle. Nimittäin foorumeilla on havaittu myös kauhistelua APUA MITÄ MÄ TEEN JOS MÄ EN EHDI KÄYDÄ SYNNYTYSVALMENNUKSESSA ENNEN SYNNYTYSTÄ???!!!!11 Ihan kuin se lapsi ei voisi syntyä ennen kuin äiti on nähnyt synnytysvideon ja keskustellut parisuhteesta ja äitiydestä muiden odottajien kanssa..

Katsotaan sitten 10-15 -vuoden päästä millaisia lapsia nuo vanhemmat ovat kasvattaneet ;)