Olin kotosalla, kun ovikello yhtäkkiä soi. Tunnustettakoon, etten ole maksanut tv-lupamaksua. Siinä yksi syy miksi en avaa ovea, jos en odota ketään. Äitini oli aiemmin sanonut, että voi poiketa kylään. Koitin soittaa äitille samaan aikaan, kun kello vaan jatkaa soimistaan. Lopulta menen postiluukulle (ei ole ovisilmää) ja kysyn onko siellä äiti. No ei ollut, vaan putkimies. Kysyin mitä asiaa hänellä on. On kuulemma tapahtunut vesivahinko ja hänen pitäisi päästä asuntoon. Kysyin henkilökorttia, mutta sellaista ei ollut. Sanoin, että soitan huoltoyhtiöön ja hän jäi sinne oven ulkopuolelle odottelemaan. Huoltoyhtiöstä vahvistivat, että jotain häikkää on. Ihmettelin, että miksi huoltomies ei ole paikalla. He eivät osanneet vastata siihen ja sanoivat soittavansa huoltomiehelle. En silti uskaltanut avata ovea.

Kuulostaa varmaan aivan sekopäiseltä toiminnalta, mutta viime aikoina on lööpeissä ollut niin monta juttua siitä, kun ihmisten koteihin tunkeudutaan väkisin. Jossain päin Suomea oli raiskaaja, joka käyttäytyi vakuuttavasti ja sai naiset päästämään hänet kotiinsa, jossa sitten hyökkäsi näiden kimppuun. Suomessa raiskaus on niin alimitoitettu rikos, että mieluummin vaikutan hysteeriseltä naikkoselta kuin tulen vahingossakaan raiskatuksi tai pahoinpidellyksi. Siinä kun on loppuelämä pilalla. Ja kaiken lisäksi se voi olla tuomiota lieventävä asianhaara, jos nainen on vapaaehtoisesti päästänyt miehen kotiinsa. Niin kauan aikaa, kun oma ovi pysyy kiinni, kukaan ei voi väittää, että olisin osasyyllinen tapahtumiin.

Että näin täällä. Kyllähän keskellä kirkasta päivää naurattaa käytökseni ja se tuntuu liioitellulta, mutta kuinka mitä ajattelevat jälkikäteen ne naiset, jotka uskoivat vakuuttavasti käyttäytyvää miestä ja joutuivat raiskatuksi?