Löysin blogilistalta mielenkiintoisen blogin nimen: Miljonääriksi alle kolmekymppisenä. Pakkohan se oli tsekata. Oletin, että joku nuori äkisti rikastunut miljonääri kirjoittaisi kokemuksistaan, mutta kyseessä olikin sijoitusblogi, jonka kirjoittajan tavoitteena oli rikastua alle 10 vuodessa miljonääriksi eli omistaa miljoonan euron omaisuuden. Blogi on mielenkiintoinen, vaikka välillä hiukan provosoiva.

Blogista kuitenkin heräsi into. Olen useita vuosia välillä miettinyt, että pitäisi perehtyä talousmaailmaan. Ajatus tulee päähän silloin tällöin, mutta en ole kovin kiinnostunut rahasta tai numeroista. Onhan se kiva, jos tilin saldo tai kuukausipalkka olisi mahdollisimman iso luku, mutta en kuitenkaan ole ihminen, joka juoksee rahan perässä. Nyt into kuitenkin saa luvan johtaa tekoihin. Sen sijaan, että vain ajattelisin, että sitten joskus opettelen sijoittamisen salat niin nyt sen teen.

Olen varannut kirjastosta joitain alan kirjoja, joista opettelen alan sanastoa ja perusasioita. Seuraavaksi säästän rahaa ja sijoitan kesän lopulla muutaman sata euroa johonkin. Katsotaan mihin :) Rupean myös lueskelemaan alan blogeja aluksi suomeksi ja tietenkin Suomen suurimpien talousalan lehtien kotisivuja.

Vaikka mikään rahahirmu talousihme en olekaan niin sen verran tiedän, että Suomen sosiaalijärjestelmä tulee tuskin toimimaan tällä tavalla kovin pitkään. Eläkeläisten määrä lisääntyy koko ajan ja työntekijöiden määrä vähenee. Jotain on siis tehtävä. Opettajan palkalla ei rikastuta, joten rahaa pitää keksiä jotain muuta kautta. Maailma on täynnä ihmisiä, jotka ovat saaneet kerätyksi huomattaviakin summia rahaa sijoitustoiminnalla, vaikka ovat aloittaneet pienistä summista. Miksen siis minäkin? :)