Vuosi sitten tähän aikaan lomailin ulkomailla. Siellä oli ennätyshuonot kelit. Normaalisti alueella on noin 30 astetta päivisin, mutta siellä pyörittiin semmoisessa 20 asteessa silloin ja se tuntui kylmältä!

Juhannus oli semmoinen perhejuhannus. Me kolme siskoa, poikaystävät, kaksi lasta, Sydänsiskon kaveri ja sen lapsi, Sydänsiskon miehen kaveri ja meidän siskojen äiti. Pelattiin pelejä, syötiin hyvin ja lähdimme sadetta uhmaten katsomaan kokkoa. Kun lähdimme matkaan, satoi melko rankasti. Onneksi se lähti siitä selkiintymään ja kokko syttyi ja roihusi voimalla. En edes muista milloin olisin viimeksi nähnyt kokon. Se oli aika vaikuttavaa. Tulella on jotenkin hypnoottinen vaikutus.

Sitten palasimme siskon luokse ja takaisin. Iho rupesi tuntumaan kummalta, mistä tiesin, että kuume nousee. Aluksi oli vain vähän lämpöä, mutta olo vain paheni. Nukuin huonosti ja koko eilisen päivän makasin sohvalla ja katselin Sinkkuelämää-sarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksoja. Oli muuten makeeta! Olotila sen sijaan ei. Hyvä, jos jaksoin kävellä vessaan. Iltaa kohden olo alkoi helpottaa, mutta sain myös selkäsärkyä koko päivän makoilusta.

Nyt on onneksi kuume pois ja voimat takaisin. Se tietää sitä, etten voi enää keksiä tekosyitä olla siivoamatta röykkiöhuonetta. Yyh!

Oma empiirinen kesäsäätilastointimuistini kertoo, että tämä kesä näyttää toivottomalta. Kesäkuu on kohta ohi eikä kauniita päiviä ole ollut juuri lainkaan! Kaunis päivä tarkoittaa siis selkeää lämpöä (yli 20 astetta ehdottomasti) ja auringonpaistetta. Viime kesä oli myös ihan kökkö. Palasimme tosiaan lomalta 30.6 ja 1.7 oli kaunista, sitten alkoi huonot kelit, joita kesti melkeenpä koko loppukesän.

Missä on kaunis kesäsää?