Kävin katsomassa siskoni ja serkkuni kanssa elokuvan The Brave One, joka Suomessa pyörii nimellä Stranger In You. Voisiko muuten joku kertoa, miksi sen nimeä on vaihdettu? Hieman voisin ymmärtää, jos nimi olisi suomennettu, mutta se nimi on yhä englanniksi, mutta sitä on muutettu.. Ikään kuin joku suomalainen suomentaja tietäisi paremman nimen elokuvalle, jonka on jo käsikirjoittaja nimennyt. Ikään kuin käsikirjoittajan mielipiteellä ei olisi väliä.

Elokuva oli varsin mielenkiintoinen ja ihan hyvä. Heti alussa tuli paha olo, koska elokuva alkaa sillä, kun pariskunta joutuu silmittömän väkivallan kohteeksi ja mies kuolee vammoihinsa. Kuinka kauheaa se olisi kohdata tuollaista omassa elämässä. Miten sitä reagoisi. Toipuisiko tapahtumasta koskaan.

Elokuvassa oli mielestäni hyvin visuaalinen ja voimakas kohtaus, jossa näytettiin pariskunnan rakastelua vuorotellen ensiapuhoidon kanssa. Parhaiten jäi mieleen, kun mies liikutti kättään naisen alastonta selkärankaa pitkin ja seuraavassa kuvassa hoitohenkilökunnan henkilö paineli saman kohtan tarkistaakseen mahdolliset vammat. Vaikea selittää, mutta kaikessa karmeudessaan visuaalisesti vahva elämys.

Olipa tässä elokuvassa aivan mahtava biisikin: Sarah Mclachlan: Answer

Suosittelen.